$
תיירות

אל על סיימה את הסכמי ה"קוד שייר" עם חברות התעופה של דרום אפריקה ובלארוס

אל על צפויה לסיים את ההסכמים עם החברות הללו, בקווים ליוהנסבורג ולמינסק. ברשות ההגבלים העסקיים עדיין בודקים את הסכמי ה"קוד שייר" של אל על עם חברות תעופה זרות, בעקבות התקנת פטור הסוג

יסמין גיל 13:4717.09.09

חברת אל על(380.001.36%) מעדכנת היום (ה') את סוכני הנסיעות על סיום שיתוף הפעולה במסגרת "קוד שייר" עם חברות התעופה סאות' אפריקה איירווייז (SAA) בקו תל אביב-יוהנסבורג, ובלאביה (B2) בקו תל אביב-מינסק. ההסכמים עם החברות הללו צפויים להסתיים ב-25 באוקטובר: "כל הזמנות ה"קוד שייר" הכוללות סגמנטים עם החברות הללו יכובדו עד לתאריך זה", נמסר בהודעת אל על.

 

מה דעתך על מניית אל על:
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
קנייה חזקה קנייה המתן מכירה מכירה חזקה

לפני כחודש הודיעה אל על כי היא מפסיקה את הסכם ה"קוד שייר" עם בריסל איירליינס בקו תל אביב-בריסל. "קוד שייר" הוא הסכם מסחרי בין חברות תעופה, במסגרתו חברת תעופה אחת רוכשת מקומות על טיסה של חברת תעופה אחרת, במטרה להגדיל את מספר נוסעיה ולצמצם את הוצאותיה.

 

בסוף 2008 אישר שר התמ"ת את פטור הסוג להסדרים כובלים בין מובילים אוויריים, שנוסח על ידי רשות ההגבלים העסקיים. מדובר בתיקון לחוק ההגבלים העסקיים, שמטרתו לפקח על הסכמים בין חברות תעופה - תחום שעד אז לא הייתה לרשות סמכות בחוק לפקח עליו. פטור הסוג חל על הסכמים חדשים וקיימים כאחד.

 

בהודעת רשות ההגבלים העסקיים נכתב אז, כי פטור הסוג לא יבחן את כל עשרות ההסכמים הקיימים בין חברות התעופה, בהם הסכמי קישוריות (Interlining) לטיסות המשך, או הסכמים טכניים, אלא רק את אלה שיש בהם חשש לפגיעה בתחרות בשוק הישראלי.

 

בחודשים האחרונים בוחנת הרשות, בין היתר, את הסכמי ה"קוד שייר" של אל על עם חברות תעופה זרות, אולם עדיין לא התקבלה החלטה רשמית לגבי ההסכמים הללו. לאל על הסכמי "קוד שייר", בין היתר, עם אמריקן איירליינס בטיסות לארה"ב וממנה לארץ, עם אוסטריאן איירליינס בקו לווינה, עם איבריה בקווים למדריד ולברצלונה, עם לוט בקווים לוורשה ולקרקוב ועם תאי איירווייז בקו לבנגקוק.

 

מהרשות להגבלים עסקיים נמסר היום: "אנחנו מצויים בהליך בדיקת הסכמי "קוד שייר" של אל על עם חברות תעופה זרות, בעקבות הרפורמה להגברת התחרות בתעופה והתקנת פטור הסוג".

 

מאל על נמסר בתגובה: "בהתאם לשינוי החקיקתי המחייב קבלת אישור הממונה על ההגבלים העסקיים להסכמי ה"קוד שייר", פנתה אל על לרשות ההגבלים בבקשה לאשר את ההסכמים של החברה והעבירה לממונה את המידע והנתונים שהתבקשו. לאחר עיון נוסף בהסכמים עם SAA ועם בלאביה, ולאור העמדה הראשונית של הממונה, הוחלט באל על לסיים את ההסכמים במתכונתם הנוכחית. החברה בוחנת גיבוש מתכונת חדשה להסכמים אלו".

2 תגובות
בטל שלח
  • ל-1: אל-על איננה חברת התעופה "שלנו". היא חברה העובדת על גבול המותר בסחיטת ציבור הנוסעים. לדוגמה: היא משלמת לחברת Air India כדי שלא יטוסו לארץ ויתחרו בה על הקו להודו, כדי שיוכלו לגבות מחירים גבוהים. הם נהנים מהגנה חסרת תקדים בכל חברה פרטית מצד משרד התחבורה (היתכן שזה קשור להמוני כרטיסי החינם שהיא מחלקת לבעלי קשרים, על חשבון אלה שמשלמים ?) בקיצור: חברה גרועה, תמיד מאחרת, מחירים מופקעים, שרות מתחת לכל ביקורת, רישום יתר (מוכרים את הכסא שלך לעוד מישהו). נקווה שיעלמו כמה שיור מהר לטובת ציבור הנוסעים.
    נוסע לשעבר באל-על,(22.09.09)
  • טימטוםאין מדינה יותר טיפשה ששמה רגל לחברות התעופה שלנו רגל מאשר מדינת ישראל במקום לעזור להם שמים להם רגלים ומה אם יהיה להם הסכמים זה רק יעזור להם לשרוד בשוק המטורף הזה מספיק כבר עם הרשות להגבלים עסקים אתם צרכים להבין שיש תחרות אז קדימה אל על עלו והצליחו
    משה רבנו ,(18.09.09)
x