עלייה של 6% בתנועת המטוסים מאירופה לישראל באוגוסט
עפ"י נתוני הארגון האירופי לפיקוח על התעבורה האווירית, תנועת המטוסים למרוקו גדלה אף היא ב-8%, זאת לעומת צמצום הטיסות לארה"ב ולמצרים. מספר הטיסות הפנים אירופאיות צפוי גם כן לרדת בסיכום השנתי ב-6%
על פי נתוני היורו-קונטרול (EUROCONTROL), הארגון האירופי לפיקוח על תעבורה אווירית, תנועת המטוסים באוגוסט מאירופה למרוקו ולישראל, גדלה ב-8% וב-6% בהתאמה. זאת, לעומת צמצום הטיסות לארה"ב ולמצרים.
מספר הטיסות בתוך אירופה צפוי לרדת ב-6% בסיכום שנתי, בהשוואה לנתוני
על פי נתוני הארגון, חמש המדינות העמוסות ביותר: בריטניה, גרמניה, ספרד, צרפת ואיטליה, צפויות לסכם את השנה בירידה בתנועת המטוסים שעוברים בתחומיהן. בבריטניה תנועת המטוסים צפויה לרדת ב-8%, בהשוואה ל-2008, בין היתר בשל ירידה בטיסות פנים-ארציות ובטיסות לארה"ב וממנה.
התנועה באיטליה צפוייה לרדת ב-2%, ואילו בספרד, בצרפת ובגרמניה מוערכות ירידות של 8%, 7% ו-6% בהתאמה. טורקיה היא בין המדינות הבודדות שצפוייה לראות גידול של 3% בתנועת המטוסים ב-2009, כך על פי התחזית.
עוד עולה מנתוני יורו-קונטרול, כי תנועת המטוסים באוגוסט האחרון מאירופה לארה"ב, לטוניס ולמצרים - עדיין בירידה. מנגד, התנועה מאירופה למרוקו, ומאירופה לישראל, גדלה ב-8% וב-6% בהתאמה, בהשוואה לחודש המקביל אשתקד.
דיוויד מארש, ראש מחלקת תחזיות ביורו-קונטרול, מעריך כי "בהתאם לצמצומים בלוחות הטיסות של חברות התעופה לקראת החורף, ההתאוששות בתנועה האווירית תחל רק 3-6 חודשים לאחר מכן".


