$
מט"ח וסחורות

הכסף בשיא של 31 שנה - 32.296 דולר לאונקיה

הזהב נסגר ב-1,388.6 דולר לאונקיה ועלה השבוע בסך הכל ב-2.1%; הנפט ירד ב-0.2% ל-86.2 דולר לחבית אך סך הכל עלה ב-0.6% השבוע

סוכנויות הידיעות 22:1018.02.11
הזהב והנפט עלו היום (ו') על רקע חוסר היציבות במזרח התיכון שעזרו למתכות היקרות לרשום עליות משמעותיות לשבוע. הזהב עלה זה היום החמישי ברציפות, החוזים למסירה באפריל של הזהב נסגרו בעלייה של 3.5 דולר ל-1,388.6 דולר לאונקיה. סך הכל השבוע טיפס הזהב ב-2.1%.

 

הכסף נסגר
היום בשיא של 31 שנים. החוזים למסירה במרץ נסגרו במחיר של 32.296 דולר לאונקיה, השבוע רשם הכסף עלייה של 7.9%. הסוחרים מחפשים מקום השקעה בטוח לאור האלימות המתגברת בהתנגשויות בין מפגינים לכוחות הביטחון בבחריין ולאור דיווחים על כך שמצרים תאפשר לספינות המלחמה האיראניות לעבור בתעלת סואץ. הרמות בהן נסחר הכסף היום לא נראו מאז מרץ 1980.

 

"שווקי המתכות היקרות רצים לקראת שיאים חדשים", אמר קווין קאר, עורך מגזין השקעות בסחורות, לסוכנויות הידיעות. "חוסר השקט במזרח התיכון ובמקומות אחרים וכן חששות מאינפלציה ברחבי העולם דוחפים יותר ויותר משקיעים לשוק המתכות היקרות", הוא אמר.

 

הנפט ירד במעט היום אך בסך הכל עלה השבוע. החוזים למסירה במרץ ירדו ב-0.2% ל-86.2 דולר לחבית. החוזים למסירה באפריל עלו ב-1% ל-89.71 דולר לחבית, לאחר שבמהלך יום המסחר עלו מעל ל-91 דולר לחבית. שני החוזים עלו במהלך השבוע בכ-0.6%.

 

"יש את כל החוסר וודאות הזה לגבי המזרח התיכון. סוחרים רבים, במקום להמשיך להשקיע בנפט, לוקחים את מה שיש ומוותרים", אמר מייק זרמבסקי, אנליסט סחורות

 

בטל שלח
    לכל התגובות
    x