אסיה ננעלה בירידות; ברקע למסחר: צמיחת התמ"ג בסין בקצב מהיר מהצפוי
הניקיי ירד ב-0.7%, סין ירדה ב-0.7%; עוד ברקע למסחר: היחלשות הין והודעת סינגפור כי תמשיך לאפשר למטבע המקמי להמשיך להתחזק
ירידות שערים נרשמו הבוקר (ו') בבורסות המזרח הרחוק. ברקע המסחר: היחלשות הין היפני, זינוק מחירי הזהב לשיא של כל הזמנים, צמיחת התמ"ג הסיני בקצב מהיר מהצפוי והודעת הרשות המוניטרית בסינגפור כי תאפשר למטבע המקומי להמשיך להתחזק על מנת להילחם באינפלציה.
מדד הניקיי
הלשכה המרכזית לסטטיסטיקה בסין הודיעה הבוקר כי הכלכלה הסינית צמחה בשיעור של 9.7% ברבעון הראשון של 2011. ההערכות המוקדמות ציפו לצמיחה בקצב של 9.4% בלבד. האינפלציה זינקה לשיא שלא נרשם מאז 2008 - בחודש מרץ עלה מדד המחירים לצרכן בסין בשיעור של 5.4%.
בתוך כך הודיעה הרשות המוניטרית בסינגפור כי בכוונתה להמשיך לאפשר למטבע המקומי להתחזק על מנת להילחם באינפלציה. המטבע המקומי (דולר סינגפורי) היה בשנה האחרונה החזק ביותר ביחס לדולר האמריקאי בקרב מדינות דרום מזרח אסיה , חוץ מהיין היפני . הצמיחה של כלכלת סינגפור הגיעה ל-8.5% ברבעון הראשון של 2011. כלכלות השווקים המתפתחים בדרום מזרח אסיה, בדומה לסינגפור, נוקטים במהלכים שונים, כדוגמת העלאת ריבית, הוצאת עודפי נזילות מהשווקים או אף מאפשרים למטבע המקומי להתחזק, כחלק ממלחמתם באינפלציה, שמונעת בחלקה על ידי הזינוק במחירי הנפט והסחורות בעולם כולו.
מחיר הנפט נסחר אתמול בעלייה קלה של 0.4% וננעל ברמה של 108.5 דולר לחבית, והזהב זינק לשיא של 1,479 דולר לאונקיה. הכסף נסחר בשיא של 31 שנה - 42.4 דולר לאונקיה.
הין היפני ממשיך להיחלש אל מול 16 המטבעות העיקריים מולם הוא נסחר. הבוקר הוא צנח לרמה של 83.7 ין לדולר.



