טויוטה העלתה תחזית לשנה הקרובה - אך מתחת לציפיות האנליסטים
החברה צופה עלייה ברווח התפעולי ל-5.9 מיליארד דולר. ברבעון השני רשמה הפסד תפעולי של 1.4 מיליארד דולר בשל הצונאמי
טויוטה העלתה את תחזית הרווח השנתית שלה לרמה הנמוכה מתחזיות השוק, והזהירה כי הין החזק מפריע לה להתחרות ביריבות מדרום קוריאה, בעודה נאבקת לחזור לרמות ייצור של לפני רעידת האדמה, הצונאמי והאסון בפוקושימה.
טויוטה רשמה הפסד ברבעון הפיסקאלי הראשון לאחר רעידת האדמה
"עד חודש מרץ הבא, אנחנו מצפים להשיב את נתח השוק שהיה לנו לפני רעידת האדמה", מסר טאקאהיקו איג'יצ'י, מנהל בכיר בחברה.
ההפסד התפעולי של טויוטה בתקופה בין אפריל ויוני עמד על 108 מיליארד ין (1.4 מיליארד דולר), זאת בהשוואה לרווח של 211.7 מיליארד ין בתקופה המקבילה אשתקד. זהו ההפסד התפעולי הראשון של טויוטה מזה שנתיים, אך מעל לתחזיות של הפסד של 190 מיליארד ין. הרווח הנקי עמד על 1.2 מיליארד ין ירידה מ-190.5 מיליארד ין משנה שעברה, ההכנסות נפלו ב-29% ל-3.44 טריליון ין.
באמצעות שעות נוספות ומשמרות נוספות, בטויוטה מתכוונים לייצר בשנה העסקית הנוכחית 7.72 מיליון כלי רכב, שהם 330 אלף יותר כלי רכב משתכננה ביוני.



