היעדר ההסכמה על תספורת ביווון מאיימת על הסדר כולל בגוש היורו
אנגלה מרקל: "העבודה עדיין לא הושלמה, אבל כל אחד שהגיע לכאן היום מעוניין להגיע להסכמה". בעלי האג"ח של יוון לא הסכימו על תספורת של 50% לפני תחילת הפסגה
היעדר ההסכמה בין האיחוד האירופי ומחזיקי האג"ח הגדולים של יוון על תספורת, מאיימת על פתרון כולל למשבר החובות באירופה, כך מדווחת סוכנות הידיעות בלומברג.
אנגלה מרקל, קנצלרית גרמניה, אמרה היום בפתח פגישת הפסגה של מנהיגי גוש היורו: "העבודה עדיין לא הושלמה, אבל כל
ההסכמה על תספורת ביוון היא מצרך חשוב כחלק מההחלטה להזרים הון לבנקים ולהגדיל את קרן הסיוע לגוש היורו.
אין הסכמה על תספרות יוון
השיחות בין הבנקים באירופה לבין מנהיגי האיחוד האירופי שתכליתן השגת הסכמה על היקף התספורת באג"ח של יוון המוחזקות על ידם עלו בתוהו, כך דיווחה מוקדם יותר היום סוכנות הידיעות בלומברג.
האיחוד האירופי מבקש את עזרת הבנקים, או תרומתם היחסית, בתוכנית הסיוע הכוללת לגוש היורו. המשמעות מבחינת הבנקים היא רישום הפסדים וביצוע מחיקות במאזניהם בעקבות אותה תספורת.
פגישה שיקיימו היום מנהיגי גוש היורו, הם ינסו לגבש הסכמה להרחבת קרן הסיוע לגוש היורו. מעבר לכך מנהיגי גוש היורו יחליטו מה הם צריכים להשיג על מנת למנוע מיוון לפשוט את הרגל. באחרונה אושר תשלום של 8 מיליארד יורו ליוון, כחלק מכספי תוכנית הסיוע על מנת למנוע מהמדינה להגיע לחדלות פירעון ופשיטת רגל כבר באמצע נובמבר.



