$
שוקי חו"ל

בורסות אירופה ננעלו בירידות אחרי הורדת תחזית הצמיחה של ה-OECD

דאקס בגרמניה ירד ב-3.2%, קאק נחלש ב-3.1% ופוטסי בבריטניה נחלש ב-2.8%; ועידת ה-G20 שתתכנס השבוע תדון בתוכנית שהציגו מנהיגי אירופה לפתרון משבר החוב בגוש היורו

מעין מנלה 18:3931.10.11

המסחר בבורסות אירופה ננעל היום (ב') בירידות בציפיה לוועידת ה-G20 שתדון, בין היתר, בתוכנית שהציגו מנהיגי אירופה לפתרון משבר החוב. לקראת נעילת המסחר הוריד הארגון לפיתוח כלכלי  (OECD) את תחזית הצמיחה לגוש היורו וארה"ב.

 

מדדי מניות

פוטסי קאק דאקס מילנו

 

ועידת

מנהיגי מדינות ה-G20 שתיערך בסוף השבוע בצרפת תיסוב סביב החזרת הצמיחה העולמית, ויישום תוכנית מנהיגי גוש היורו לגבי החוב היווני והזרמת ההון לבנקים. הוועידה תחל ביום חמישי, שבוע לאחר שמנהיגי אירופה הכריזו על תוכנית לפתרון משבר החוב שכוללת "תספורת" לחוב היווני, הגדלת קרן היציבות האירופית לטריליון דולר והגדלת דרישת ההון מהבנקים.

 

נשיא הבנק האירופי המרכזי ז'אן קלוד טרישה אמר בראיון לעיתון גרמני שפורסם אתמול כי משבר החובות הממשלתיים האירופי עדיין לא הסתיים ומוקדם להכריז שהכל מאחורינו.

 

בראיון שיתפרסם במהדורת יום ראשון של עיתון בילד, ז'אן קלוד טרישה הוסיף ואמר כי הוא בטוח שגוש היורו יצליח להשיב את היציבות הפיננסית, זאת בתנאי שחוקי אמנת היציבות של הגוש יאכפו בצורה מקיפה ואגרסיבית יותר.

 

האינפלציה באירופה נותרה באופן לא צפוי בשיא של שלוש שנים ושיעור האבטלה גדל. שיעור האינפלציה בגוש היורו נותר ללא שינוי באוקטובר בהשוואה לחודש הקודם, ברמה של 3%, כך לפי משרד הסטטיסטיקה של האיחוד האירופי. דו"ח נפרד הראה כי שיעור האבטלה באירופה עלה באופן לא צפוי ל-10.2% בספטמבר מ-10.1% באוגוסט. כלכלנים צפו כי שיעור האבטלה בגוש היורו יישאר ברמה של 10% בספטמבר, כך לפי סקר שערכה בלומברג.

 

ראש ממשלת איטליה, סילביו ברלוסקוני, אמר כי הוא היחיד שיכול לעמוד בהבטחת המדינה להפחתת הגירעון לאחר שמנהיגי אירופה הגבירו את הדרישות שממשלתו תעשה את חלקה במלחמה במשבר החוב בגוש היורו.

 

ברלוסקוני פסל את האפשרות לבחירות מוקדמות ואמר כי הממשלה הנוכחית ברומא תישאר עד 2013, כך לפי ראיון שפורסם אתמול בקוריר דלה סרה. הוא אמר כי תמיכת הבנק האירופי המרכזי תימשך רק אם הממשלה שלו תבצע את הצעדים שלהם התחייבה.

 

"רק אני והממשלה שלי יכולים להביא את תוכנית הרפורמה ב-18 חודשים, ולכן אין שום אפשרות שאפרוש מתפקידי", אמר ברלוסקוני לעיתון המקומי.

 

תשומת הלב תתמקד השבוע בארה"ב שם יפגשו חברי ועדת השוק הפתוח של הפד ביום שישי, אז גם יפורסמו נתוני התעסוקה.

 

יו"ר האיחוד האירופי, ז'אן קלוד ג'ונקר, אמר אתמול כי לא ינתנו הקלות לסינים בתמורה להשקעה באירופה. ג'ונקר אמר כי "זה הגיוני עבור סין להשקיע את העודף העצום שלה" באירופה.

 

עם זאת, סוכנות ידיעות ביפן דיווחה כי האיחוד האירופי לא צריך לצפות שסין "תהיה המצילה שלו" או "לספק פתרון" למשבר החוב באזור.

 

נשיא צרפת ניקולא סרקוזי, ספג ביקורת מהאופוזיציה במדינה על כך שפנה לסין לעזרה בפתרון משבר החוב. "זה מזעזע", אמר מרטין אוברי, המזכיר הכללי של המפלגה הסוציאליסטית. "האירופים, בכך שהם פונים לאירופה, מראים את חולשתם. איך אירופה תוכל לבקש מסין להפסיק להוריד את ערך המטבע שלה?", הוא אמר.

 

סרקוזי פנה בשבוע שעבר לעמיתו בסין, הו ג'ינטאו, על מנת לגייס תמיכה להגדלת קרן היציבות האירופית שנועדה לפתור את משבר החוב בגוש היורו. המנהיגים דיברו שעות ספורות לאחר שוועידה של מנהיגי אירופה ב-27 באוקטובר הסתיימה בהסכם להגדלת קרן היציבות לטריליון יורו.

 

בטל שלח
    לכל התגובות
    x