$
שוקי חו"ל

מרבית בורסות אסיה ננעלו בירידות; "עד משאל העם ביוון - העצבנות תימשך"

למרות העליות בוול סטריט אמש, המשבר באירופה מעיב על המסחר באסיה כאשר הניקיי איבד 2.2% וההאנג סנג 2.5% בהובלת מניות הפיננסים

סוכנויות הידיעות 10:4903.11.11

המסחר בבורסות אסיה ננעל היום (ד') ברובו בירידות שערים על רקע התגברות החששות באסיה מאי פיתרון משבר החוב באירופה ולמרות העליות אמש בוול סטריט.

 

ניקיי האנג סנג שנגחאי בומביי

 

היום תתקיים בריביירה הצרפתית ועידת ה-G20 בו ידונו ראשי המדינות בעיקר במשבר האירופי

והנושא של יוון יעמוד בראש.  יורגוס פפנדריאו, ראש ממשלת יוון, המשיך לטעון כי משאל העם חשוב ליוון ולאירופה והעריך כי המשאל יתקיים בחודש הבא, כנראה ב-4 בדצמבר. אי הוודאות סביב משאל העם, בו יכריעו היוונים האם לקבל את תוכנית הסיוע והצנע למדינה או למעשה לצאת מהיורו ואף לחזור למטבע הישן - דרכמה.

 

מניות הבנקים והחברות הפיננסיות מאבדות גובה במסחר באסיה בשל אי הוודאות סביב החילוץ האירופי. בקרדיט אגרקול טענו היום כי "העובדה שראשי היורו שוקלים בכובד ראש הוצאה של יוון מהגוש, מהווה סימן לחשיבות של משאל העם היווני. עד משאל העם השוק ישאר עצבני".

 

בסין פורסם מדד פעילות הרכש במגזר השירותים שירד מ-59.3 בספטמבר ל-57.7 באוקטובר.

 

וול סטריט ננעלה אמש בעליות שערים כאשר דאו ג'ונס ו-S&P 500 עלו ב-1.5% ו-1.6% בהתאמה. עוד אמש, הבנק המרכזי האמריקאיהוריד את תחזית הצמיחה לשנה הנוכחית באופן חד והעריך כי זו תנוע השנה בטווח של 1.6%-1.7%. לגבי השנה הבאה ההערכה כי שהצמיחה תנוע בטווח של 2.5%-2.9%. קצב הצמיחה בשנת 2013 יגבר עד לטווח של 3%-3.5%, כך טוען עוד הפד.

 

 

 

 

בטל שלח
    לכל התגובות
    x