$
שוקי חו"ל

המסחר באירופה ננעל במגמה מעורבת

פוטסי באנגליה ירד ב-1.1%, דאקס איבד 0.9% והבורסה במדריד עלתה ב-0.5%; לפי דיווח הבנק המרכזי הסכים להלוות כסף לקרן המטבע לעזרה למדינות שבקשיים

כתב כלכליסט 19:1418.11.11
בורסות אירופה ננעלו היום (ו') במגמה מעורבת על רקע הדיווח כי הבנק המרכזי הסכים להלוות כסף לקרן המטבע לעזרה למדינות שבקשיים.

 

פוטסי קאק דאקס מילנו הבורסה במדריד עלתה ב-0.5%

 

ראש ממשלת איטליה הנכנס, מריו מונטי, זכה אמש לאמון של הסנאט האיטלקי, במסגרת

הצבעה שנערכה הערב (ה') אחרי שהציג את התוכנית שלו להאצת הצמיחה במדינה ולהפחתת נטל החובות של הכלכלה השלישית בגודלה באירופה. 

 

321 מחברי הסנאט השתתפו בהצבעה ו-281 מתוכם הביעו בו תמיכה, רק 25 התנגדו אחרי שמונטי הציג בפני חברי הסנאט את הממשלה החדשה שלו, במסגרת נאום בן 40 דקות שנשא לבית הנבחרים העליון מאוחר יותר.

 

ספרד הנפיקה אג"ח ל-10 שנים בהיקף 3.56 מיליארד יורו, כך הודיע אתמול הבנק המרכזי של ספרד, זאת בהשוואה ליעד המקסימלי להנפקה בהיקף 4 מיליארד יורו. התשואה הממוצעת עמדה על 6.975%, בהשוואה לתשואה של 5.433% בה הונפקו אג"ח ל-10 שנים באוקטובר.

 

צרפת צפויה להנפיק אג"ח בהיקף של עד 8.2 מיליארד יורו לאחר שתשואה על האג"ח ל-10 שנים של המדינה עלתה אתמול לשיא מאז הקמת גוש היורו ביחס לאג"ח של גרמניה.

 

התשואה על אג"ח של כל מדינות גוש היורו מלבד גרמניה זינקה השבוע על רקע חשש המשקיעים כי המנהיגים לא יצליחו לפתור את משבר החוב. "אני חושב

שאנחנו קרובים לתחילתו של מחנק אשראי והתפשטות משבר החוב לכל מדינות גוש היורו", אמר אלאן בראון, מנהל השקעות בלונדון לסוכנויות הידיעות.

 

 

 

בטל שלח
    לכל התגובות
    x