אחרי המפולת באירופה ובוול סטריט: בורסות אסיה ננעלו במגמה מעורבת
יקיי ביפן ירד ב-0.% ואילו האנג סנג הוסיף 0.1% והמדד המשולב בסין איבד 0.1%. הבנק העולמי העלה את תחזית הצמיחה של סין ל-2011 לרמה של 9.1%
המסחר בבורסות אסיה ננעל הבוקר (ג') במגמה מעורבת אחרי הירידות החדות אמש בוול סטריט ובבורסות אירופה.
המדדים המובילים בוול סטריט רשמו אמש ירידות חדות על רקע המשבר באירופה וצפי לכישלון ועדת העל להפחתת הגירעון בארה"ב. בבורסות
"המשקיעים מחכים לתוצאות ועדת העל לתוכנית קיצוץ הגירעון ושוב ברמת הפוליטיקה נראה שלא יצליחו להגיע ליעד של קיצוץ של מעל טריליון דולר. מצפים לכישלון וזה גם כן מעיק מאוד על השוק. דווקא בתקופה האחרונה נפגשנו באינדיקטורים מאקרו חיוביים בארה"ב שמעידים על כיוון יותר חיובי אבל אם לא יצליחו להוציא לפועל קיצוץ משמעותי בגירעון כל הנתונים החיוביים לא יעזרו" מסרה אתמול ל"כלכליסט" מנכ"לית משותפת באופנהיימר ישראל, אביבית מנה-קליל.
סוכנות הדירוג מודי'ס, הזהירה אתמול מפני הורדת דירוג האשראי של צרפת, על רקע העלייה בתשואות האג"ח של המדינה בשוק. הדבר העביר מסר שלילי שהעיב על השוק יחד עם בקשת סיוע שהעבירה הונגריה מקרן המטבע.
אמש, לאחר תום המסחר הודיעו סוכנויות S&P ומודי'ס כי לא יורידו את דירוג האג"ח של ארה"ב בשל כישלון "ועדת העל" לקיצוץ בתקציב. דווקא הסוכנות הקטנה פיץ' הודיעה כי תבחן את הנושא ותגיש דוח דירוג חדש בסוף החודש.
הבנק העולמי פירסם היום סקירה על סין בה הביע חשש כי גם היא חשופה למשבר החוב האירופי. בבנק אמרו כי החשיפה יכולה לפגוע בכלכלה אך צעדים של הידוק מוניטרי יכולים לגרום ל"נחיתה רכה" מבחינת החשיפה לאירופה הבעייתית. הבנק העלה את התחזית ל-2011 לצמיחה של 9.1% לעומת צפי של 9% לפני כן. ב-2012 צופים בבנק ירידה בצמיחה ל-8.4%.
עוד באסיה, שתי הבורסות הגדולות ביפן הודיעו על מיזוג. בורסת טוקיו הציעה לרכוש את מניות הבורסה של אוסקה תמורת 480 אלף ין (6,230 דולר) למניה, זאת לעומת מחיר של 421 אלף ין בשוק. המיזוג, אם יאושר יבוצע בתחילת 2013.



