אירופה ננעלה בירידות לאחר הורדת תחזית הצמיחה של ארה"ב
קאק בפריז השיל 0.8%, הבורסה באיטליה ירדה ב-1.5% ופוטסי בלונדון איבד 0.3%; כלכלת ארה"ב צמחה בקצב של 2% ברבעון השלישי, לעומת ההערכה הקודמת של 2.5%
כלכלת ארה"ב צמחה בקצב של 2% ברבעון השלישי. מדובר בירידה בהשוואה להערכה הראשונית
אתמול ארה"ב הצטרפה לאירופה כגורם לדאגת המשקיעים לאחר שוועדת העל של הקונגרס להפחתת הגירעון הודיעה שהיא נכשלה במגעים להסכמה על קיצוצים תקציביים בהיקף של 1.2 טריליון דולר. המסחר בוול סטריט ננעל אתמול בירידות חדות למרות נתוני מאקרו חיוביים.
למרות הכישלון של המחוקקים בארה"ב להסכים על תוכנית להפחתת הגירעון, סוכנויות הדירוג מודי'ס, S&P ופיץ' הודיעו אמש כי הן לא יורידו באופן מיידי את דירוג החוב של ארה"ב. עם זאת, פיץ' הודיעה כי היא תוריד את תחזית הדירוג ברמה של AAA של ארה"ב כאשר הורדת דירוג אינה אפשרות סבירה.
נשיא ארה"ב ברק אובמה אמר אתמול בלילה במסיבת עיתונאים כי המאמצים של שתי המפלגות הגדולות בארה"ב להפחתת הגירעון נכשלו עקב התנגדות הרפובליקאים בקונגרס והדגיש כי המצב השתפר מאז אוגוסט אז לא הצליחו המפלגות להסכים על התקציב. אובמה אמר כי הוא יפעל ליישום תוכנית להפחתת החוב הלאומי של ארה"ב. אובמה אמר כי הדמוקרטים עדיין מוכנים להסכים על "תוכנית מאוזנת" על התקציב, אך הזהיר כי יטיל וטו על כל ניסיון של הקונגרס לקבור תוכנית להפחתת הגירעון ב-1.2 טריליון דולר.
באירופה ראש ממשלת ספרד הנבחר המשיך לנהל שיחות על הפחתת ההוצאות והגדלת שיעור התעסוקה, אך הוא אמר כי החוקה של המדינה מונעת ממנו מלהקים ממשלה חדשה ושר אוצר חדש עד ה-25 בדצמבר.
משרד האוצר של ספרד הנפיק היום אג"ח לשלושה ושישה חודשים בהיקף 3 מיליארד יורו, אך התשואה זינקה במבחן הראשון של השווקים מאז הבחירות הכלליות במדינה בהן זכתה מפלגת האופוזיציה ברוב מוחלט. האוצר מכר אג"ח ל-3 חודשים ב-2.01 מיליארד יורו בתשואה מקסימאלית של 5.22%. מכירה קודמת ב-28 באוקטובר הביאה לתשואה מקסימאלית של 2.35%. כמו כן, ספרד מכרה אג"ח ל-6 חודשים בהיקף 965 מיליון יורו בתשואה מקסימלית של 5.33% לעומת 3.35% באוקטובר.
סוכנות הדירוג S&P הודיעה היום כי דירוג האשראי של ספרד, ברמה AA מינוס לא הושפע בעקבות תוצאות הבחירות הכלליות במדינה בהן מפלגת הימין זכתה ברוב מוחלט. סוכנות הדירוג הודיעה כי הרוב המוחלט לו זכתה המפלגה "עשוי להוביל ליישום צעדי הרפורמה הכלכלית". S&P ציינה כי תחזית הצמיחה הנמוכה בעקבות קיצוצים בחוב של הסקטור הפרטי, שיעור אבטלה גבוה וחוב חיצוני גבוה פגעו בדירוג החוב של המדינה.
סוכנות הדירוג מוד'ס הזהירה אתמול מפני הורדת דירוג האשראי של צרפת. עליית שיעורי הריבית על אג"ח צרפתיות ותחזיות צמיחה נמוכות יותר עשויות להוות מכה לתחזית דירוג האשראי של צרפת, כך הזהירה מודי'ס בדו"ח שפרסמה אתמול, שרק הוסיף לחץ על שוקי האג"ח האירופיים. על פי הדו"ח, אקלים השוק המדרדר מהווה איום לתחזית הדירוג של המדינה, אם כי בשלב זה אין זה בא לידי ביטוי בדירוג עצמו שעומד על AAA - דירוג מושלם. "עלויות הלוואה גבוהות שימשיכו לתקופה ממושכת ידגישו את האתגרים הפיסקאליים שעומדים בפני הממשלה הצרפתית לנוכח הדרדרות תחזית הצמיחה, ויהיו לה השלכות שליליות על הדירוג", נכתב.



