הירידות בוול סטריט ונתוני מאקרו חלשים שלחו את בורסות אסיה לירידות
קוספי ירד ב-2.1%, האנג סנג איבד 1.8%, ניקיי נחלש ב-1.7% והמדד המשולב בסין צלל ב-2.3% על רקע סקרים ביפן ובסין הצופים התכווצות בכלכלה
המסחר בבורסות אסיה ננעל הבוקר (ה') בירידות שערים על רקע סקרים ביפן ובסין הצופים התכווצות בכלכלה.
המדדים המובילים בוול סטריט סגרו אמש יום שלישי רצוף בירידות שערים, על רקע חששות שאירופה לא תצליח לעצור את משבר החוב המשתולל
הנפט והזהב ירדו אמש כאשר הזהב רשם את הירידה הגדולה ביותר ביום אחד מאז סוף ספטמבר. החוזים העתידיים על מחיר הזהב ירדו ב-4.6% ונסגרו במחיר של 1,589.9 דולר לאונקיה בבורסת הסחורות בניו יורק. מוקדם יותר היום נפל הזהב לשפל של 1,565.7 דולר לאונקיה. במסחר בנפט, החוזים למסירה בינואר איבדו 5.2% ונסגרו במחיר של 94.95 דולר לחבית במסחר בניו יורק. זהו מחיר הסגירה הנמוך ביותר מאז ה-4 בנובמבר.
ב-HSBC העריכו כי מדד מנהלי הרכש בסין המשיך להתכווץ החודש ועמד על 49 נקודות. מדד מתחת ל-50 משמעותו הערכות מנהלי הרכש להאטה בייצור. המדד לנובמבר עמד על 47.7 נקודות, כך שמדובר בשיפור אך לדברי אנליסט מסידני לא מדובר בחדשות מעודדות: "אולי יש שיפור אבל זה עדיין אומר שהכלכלה מתכווצת", אמר.
סקר שערך הבנק המרכזי ביפן בקרב היצרניות הגדולות ביפן הראה כי אלו מעריכים כי הכלכלה תמשיך להתכווץ. המדד הראה קריאה של מינוס 4 לעומת פלוס 2 בקריאה הקודמת והערכות מוקדמות לרמה של מינוס 2 לסקר הנוכחי.



