$
שוקי חו"ל

מרקל: "אף מדינה לא צריכה לעזוב את גוש היורו"

בתום פגישתה עם נשיא צרפת ניקולא סרקוזי אמרה קאנצלרית גרמניה כי השיחות עמו היו "מאוד מוצלחות". לגבי יוון אמרה מרקל כי גם היא וגם סרקוזי מעוניינים כי תישאר בגוש היורו

סוכנויות הידיעות 14:5409.01.12
מרקל אמרה בתום פגישתה עם ניקולא סרקוזי היום (ב') כי השיחות עמו היו "מאוד מוצלחות". מרקל ציינה כי הדיונים סביב האיחוד הפיסקאלי "מתקדמים בצורה חיובית", וישנו סיכוי גבוה שההסכם ייחתם כבר בסוף החודש, ואם לא אז בכינוס האיחוד האירופי המתוכנן למרץ. היא הוסיפה כי שני המנהיגים הסכימו שיש צורך למצוא דרך לייצב את אופן ההזרמה של הון חדש לקרן החילוץ שהוקמה.

 

לגבי יוון אמרה מרקל כי היא וגם סרקוזי מעוניינים כי המדינה תישאר בגוש היורו והוסיפה כי חייבים להסכים בקרוב על ה"תספורת" לחוב היווני.

קנצלרית גרמניה ציינה כי במידה שלא תחול התקדמות במשא ומתן סביב חבילת החילוץ ליוון, לא יעבור התשלום הבא.

 

סרקוזי אמר כי הגירעון של צרפת לשנת 2011 קטן מהצפוי ב-4 מיליארד יורו. נשיא צרפת הוסיף כי לא התקבלה עדיין החלטה לגבי העלאת המע"מ במדינה.

 

מרקל אמרה כי מנהיגי גוש היורו יקיימו דיונים בנוגע להפיכת קרן החילוץ האירופית "יותר יעילה". מנהיגי אירופה ביקשו מהבנק האירופי המרכזי לתרום ממומחיותו להפיכת קרן היציבות אפקטיבית יותר, כך אמרה היום מרקל.

 

מנהיגי צרפת וגרמניה הדגישו כי הם רואים בהגברת הצמיחה הכלכלית עדיפות בעת שהם ממשיכים במאמצים לעצור את התפשטות משבר החוב. מרקל וסרקוזי אמרו כי אירופה צריכה להשוות את פעילות שווקי העבודה במדינות גוש היורו וללמוד מהטובים ביותר. כמו כן הם קראו לשימוש במשאבים של האיחוד האירופי על מנת לייצר משרות.

 

שני המנהיגים גם אמרו כי הם מוכנים לשקול האצת התשלום לקרן החילוץ הקבועה של גוש היורו, קרן היציבות, במאמץ להגביר את אמון השווקים.

 

הם קראו לסיום מהיר של הדיונים על אמנה חדשה שתחיל חוקים פיסקאלים. עדיין, מרקל אמרה כי פתרום המשבר ייעשה "צעד אחר צעד" וכי "אין פתרון חד מימדי".

 

מרקל וסרקוזי נפגשו היום כדי להכין תוכנית להצלת היורו במהלך שלושת החודשים הקרובים. שני המנהיגים נפגשו בברלין כדי לנסח את פרטי התקנות להידוק המשמעת הפיסקאלית עליהם הסכימו מנהיגי אירופה בוועידה ב-9 בדצמבר שנועדה ליצור ברית פיסקאלית בין 17 המדינות החברות בגוש היורו. לאחר פגישתם ערכו מסיבת עיתונאים משותפת.  

 

לאחר הפגישה בין שני המנהיגים יתקיים סבב שיחות בין מנהיגי גוש היורו לפני הפגישה הבאה שתתקיים בבריסל ב-30 לינואר. ראש ממשלת איטליה, מריו מונטי גם כן יבקר בברלין השבוע, וסרקוזי ומרקל יגיעו שניהם לרומא ב-20 בינואר לדיונים עם הממשלה באיטליה.

 

בטל שלח
    לכל התגובות
    x