$
שוקי חו"ל

הפסד של 698 מיליון דולר לקרדיט סוויס ברבעון הרביעי

מדובר בהפסד ראשון של הבנק מזה שלוש שנים. הערכות האנליסטים היו להפסד נמוך יותר. חטיבת הבנקאות להשקעת הפסידה 1.3 מיליארד דולר ברבעון

סוכנויות הידיעות 08:5209.02.12

קרדיט סוויס, הבנק השני בגודלו בשוויץ בו מחזיקה קבוצת אי.די.בי (באמצעות חברת כור) 2.56% מהמניות, דיווחה היום (ה') על דוחותיו הכספיים לרבעון הרביעי של 2011. הבנק רשם הפסד של 637 מיליון פרנק שוויצרי (698 מיליון דולר) - ההפסד הגבוה ביותר מאז תחילת המשבר ב-2008. הערכות האניסטים היו להפסד של 446 מיליון פר"ש, על פי סיכום הערכות שערכה סוכנות הידיעות בלומברג.

 

ברבעון המקביל רשם הבנק רווח נקי של 841 מיליון פר"ש עם הכנסות של 6.96 מיליארד פר"ש. ברבעון הרביעי של 2011 ההכנסות הסתכמו ב-4.47 מיליארד פר"ש.

 

מי שהובילה את ההפסדים היא חטיבת הבנקאות להשקעות עם הפסד (לפני מס) של 1.3 מיליארד פר"ש. ברבעון המקביל אשתקד נרשם רווח לפני מס של 558 מיליון פר"ש. חטיבת הבנקאות הפרטית הרוויחה 467 מיליון פר"ש ברבעון המקביל רשמה החטיבה רווח של 824 מיליון פר"ש. חטיבת ניהול הנכסים רשמה רווח של 87 מיליון פר"ש לעומת 180 מיליון ברבעון המקביל.

 

בסיכום השנתי רשם הבנק רווח נקי של 1.95 מיליארד פר"ש, ירידה של 62% לעומת 2010 עם רווח נקי של 5.1 מיליארד פר"ש.

 

במורגן סטנלי אמרו כי למרות שהקיטון בהוצאות, בעיקר בשל פיטורי עובדים, יגולם בעיקר ב-2012, הבנק ימשיך לסבול מהשפעת הורדת המינוף בעולם. בבנק ההשקעות העניקו לבנק אחרי הדוחות המלצת "נייטרלי". מנכ"ל הבנק בריידי דוגן הוריד בפברואר האחרון את יעד הבנק לתשואה על ההון של 15% במהשך 3 שלוש עד חמש שנים מ-18%. בנוסף לכך, תקנות באזל מעלות את דרישות ההון ומתן אשראי כך שהשגת היעדים הופכת לקשה יותר. הבנק כבר הודיע על צימצום נכסי סיכון בהיקף של 110 מיליארד פר"ש, כולל 99 מיליארד פר"ש בחטיבת ההשקעות באג"ח.

 

ברבעון הסכים הבנק לשלם 150 מיליון דולר לתביעה בגרמניה בשל סיוע לכאורה ללקוחותיו בגרמניה להתחמק מתשלומי מס. הבנק הפריש 295 מיליון פר"ש ברבעון השלישי בשל דברים דומים עם רשויות המס בארה"ב. 

 

מניית קרדיט סוויס עלתה מתחילת השנה ב-14% לעומת עלייה של 17% במניית UBS ו-19% של מדד בלומברג לבנקים וגפים פיננסיים עיקריים באירופה.

בטל שלח
    לכל התגובות
    x