$
שוקי חו"ל

אירופה מחקה העליות; הבנק המרכזי הפסיק לתמוך בבנקים ביוון

דאקס איבד 0.3% ופוטסי ירד ב-0.6%; הבנק המרכזי באירפה הפסיק את התמיכה המוניטרית בחלק מהבנקים ביוון; צרפת הנפיקה אג"ח בהיקף 8 מיליארד יורו; האבטלה בבריטניה ירדה באופן לא צפוי באפריל - התביעות לדמי אבטלה ירדו ב-13,700

מעין מנלה 19:0016.05.12

הטרגדיה היוונית ממשיכה להעיק על השווקים עם סגירת המסחר: בורסות אירופה ננעלו היום (ד') בירידות לאחר הדיווח כי הבנק המרכזי באירופה עצר את מדיניות התמיכה המוניטרית בחלק מהבנקים ביוון. קודם לכן הוסכם על ממשלת מעבר ביוון. נתונים שפורסמו בבריטניה הראו על ירידה באבטלה. צרפת עברה בהצלחה הנפקת אג"ח.

 

פוטסי דאקס קאק מילנו

 

ביוון הושגה היום הסכמה על ממשלת מעבר שתכהן עד הבחירות שייערכו כנראה ב-17 ביוני, כך לפי מנהיג המפלגה הדמוקרטית במדינה, פוטיס קובליס. בראש ממשלת המעבר יעמוד פאנאגיוטיס פיקרמנוס, יו"ר ביהמ"ש האדמיניסטרטיבי העליון במדינה.

 

"המדינה שוב הולכת לבחירות בעוד כמה ימים בתנאים גרועים", אמר אוונג'לוס וניזלוס, ראש המפלגה הסוציאליסטית. "העם היווני אמר לנו שהם לא רוצים בחירות אלא ממשלת אחדות, שהם רוצים להישאר בגוש היורו", הוא אמר.

 

הבחירות החדשות יתקיימו לאחר שב-6 במאי בחירות כלליות לא הצליחו להביא לתוצאה חד משמעית והמפלגה שמתנגדת לחילוץ הבינלאומי למדינה הגיעה למקום השני. הסקרים מצביעים על כך שסיריזה, המפלגה שמתנגדת לקיצוצי התקציב, עשויה לנצח בבחירות, מה שמסבך את מאמצי המדינה להימנע מחדלות פירעון עד תחילת יולי.

 

כריסטין לגארד, יו"ר קרן המטבע הבינלאומית כריסטין לגארד, יו"ר קרן המטבע הבינלאומית צילום: בלומברג

 

כריסטין לגארד, יו"ר קרן המטבע הבינלאומית אמרה בראיון לטלוויזיה בצרפת כי יציאה של יוון מגוש היורו חייבת להיות בצורה מסודרת אם המאמצים להשאיר אותה בגוש היורו ייכשלו.

 

שיעור האבטלה בבריטניה ירד באופן לא צפוי באפריל בעקבות יצירת משרות. התביעות לדמי אבטלה ירדו ב-13,700 בהשוואה למרץ, הירידה הגדולה ביותר מאז יולי 2010, ל-1.59 מיליון, כך לפי משרד הסטטיסטיקה בלונדון.

 

ממוצע תחזיות של 24 כלכלנים צפה עלייה של 5,000 בתביעות. ברבעון הראשון ירד שיעור האבטלה ל-8.2% בהשוואה ל-8.3% בשלושת החודשים שהסתיימו בפברואר.

 

הבנק המרכזי באנגליה הודיע כי האינפלציה תרד ככל הנראה מתחת ליעד שנקבע בתוך שנתיים. הבנק צופה כי האינפלציה תהיה ברמה של 1.6% בעוד שנתיים. האינפלציה תישאר מעל 2% יותר ממה שצפה הבנק המרכזי בפברואר. הצמיחה, לפי הבנק צפויה להיות "מדוכאת" בזמן הקרוב בעקבות צעדי הקיצוץ התקציבי של הממשלה, מצב הכלכלה העולמית ותנאי אשראי קשים.

 

צרפת הנפיקה היום אג"ח בהיקף 8 מיליארד יורו כאשר התשואות ירדו בהנפקה הראשונה מאז השבעתו של פרנסואה הולנד לנשיאות. התשואה הממוצעת על אג"ח לפירעון בספטמבר 2014 הייתה 0.74% בהשוואה ל-0.85% בהנפקה קודמת ב-19 באפריל. התשואה על האג"ח לפירעון בפברואר 2017 הייתה 1.72% בהנפקה, ירידה בהשוואה ל-1.83% בהנפקה הקודמת. 

 

בברלין, קאנצלרית גרמניה אנגלה מרקל אירחה את נשיא צרפת החדש פרנסואה הולנד, והשניים הציגו חזית מאוחדת כשאמרו שהם רוצים את יוון בגוש היורו. המנהיגים אמרו כי הם יפעלו יחד על תוכנית להגברת הצמיחה בגוש המטבע המשותף.

 

בבריטניה דו"ח האינפלציה הרבעוני יתפרסם היום כאשר נגיד הבנק המרכזי צפוי להוריד את תחזית הצמיחה לממלכה ולקבוע את יעדי האינפלציה.

 

מניית קרדיט סוויס מרכזת עניין אצל המשקיעים בישראל לאור האחזקה של קבוצת אי.די.בי בבנק השוויצרי. המניה נסחרת בבורסה ברמת שפל של 9 שנים.

בטל שלח
    לכל התגובות
    x