בורסות אירופה ננעלו בירידות בצל חששות מיוון ואכזבה מנתוני הדיור בארה"ב
דאקס בפרנקפורט איבד 1.8%, קאק בפריז ירד ב-2.2% ובספרד נרשמו ירידות של 2.6%; אמון המשקיעים והצרכנים בגוש היורו ירד לשפל של שנתיים וחצי; איטליה הנפיקה אג"ח בהיקף 5.73 מיליארד יורו
אמון המשקיעים והצרכנים בגוש היורו ירד ביותר מהתחזיות במאי לשפל של שנתיים וחצי לאחר שוואקום שלטוני ביוון הגביר את החששות לפירוק גוש המטבע המשותף.
מדד אמון המשקיעים והצרכנים ב-17 מדינות גוש היורו ירד ל-90.6 נקודות בהשוואה לקריאה מעודכנת של 92.9 נקודות באפריל, כך הודיעה היום הנציבות האירופית בבריסל. זוהי הקריאה הנמוכה ביותר מאז אוקטובר 2009 ופחות מתחזיות הכלכלנים ל-91.9 נקודות, כך לפי ממוצע תחזיות הכלכלנים שסקרה בלומברג.
מניית בנקיה ממשיכה בצלילה לאחר שהפיננשל טיימס דיווח כי הבנק האירופי המרכזי דחה תוכנית של ספרד להלאמת הבנק הגדול במדינה והודיע כי היא "לא מתקבלת על הדעת".
איטליה הנפיקה היום אג"ח בהיקף 5.73 מיליארד יורו, פחות מהיעד שנקבע להנפקה. האוצר מכר אג"ח ל-10 שנים בהיקף 2.34 מיליארד יורו בתשואה של 6.03%, השיעור הגבוה ביותר מאז סוף ינואר. כמו כן הונפק אג"ח לחמש שנים בתשואה של 5.66% בהשוואה לתשואה של 4.86% בחודש שעבר.
לקראת משאל עם שיתקיים היום ומחר באירלנד בשאלת כינון אמנה פיסקאלית באיחוד האירופי, ראש ממשלת אירלנד אנדה קני קרא ל־3.1 מיליון בעלי זכות בחירה להגיע לקלפיות ולהביע תמיכתם.
מטה בנקיה במדריד צילום: בלומברג
"הדיילי טלגרף" מדווח כי סקרים אחרונים מצביעים על כך שאזרחי אירלנד צפויים לתמוך בכינון האמנה, שמטרתה לחזק את היורו באמצעות פיקוח קפדני יותר על המימון הציבורי. עם זאת, פרשנים מציינים כי כ־30% מהמצביעים טרם קיבלו החלטה סופית בעניין. להערכת אנליסטים בדויטשה בנק, מוקדם להניח כי האמנה תאושר. "האירים ידועים כמי שהצביעו נגד אמנות אירופיות קודמות, כמו אמנות ניס וליסבון, בשל כמה סוגיות שלא הוסדרו בזמן", הסבירו.
פרוטרום הנסחרת בת"א ובלונדון נועלת רבעון נוסף של צמיחה עם זינוק של 25% בהכנסות ל-151.2 מיליון דולר, בזכות גל רכישות שביצעה ברבעונים האחרונים שהצליחו להגדיל משמעותית את היקף הפעילות. ברבעון המקביל ב-2011 רשמה החברה הכנסות של 121 מיליון דולר.



