$
שוקי חו"ל

בורסות אירופה ננעלו בירידות; מילנו בשפל ממרץ 2009

הבורסה באיטליה נפלה ב-2.5%, ספרד איבדה 1.1%, צרפת נפלה ב-2.6% וגרמניה איבדה 3%; ספרד ואיטליה אסרו מכירת פוזיציות שורט ל-3 חודשים; התשואה על האג"ח בספרד זינקה ל-7.4% - שיא מאז הקמת גוש היורו; היורו בשפל של יותר משנתיים מול הדולר

מעין מנלה 18:4723.07.12

המסחר בבורסות אירופה ננעל היום (ב') בירידות חדות על רקע החלטתה של ממשלות ספרד לאסר מכירת שורט בצל החששות לגבי יכולת המחוזות בספרד לשלם את חובותיהם. בורסת איטליה נגעה בשפל מאז מרץ 2009.

 

פוטסי דאקס קאק מילנו

 

התשואות על אג"ח של ספרד ואיטליה מזנקות היום. אג"ח של ספרד ל-10 שנים יורדת ב-1.4% ונסחרות בתשואה של 7.4% - שיא מאז הקמת גוש היורו. באיטליה אג"ח ל-10 שנים יורד ב-1.5% ונסחרות בתשואה של 6.4%. בגרמניה מאידך, האג"ח ל-10 שנים עולה ב-0.4% ונסחרות בתשואה של 1.1%.

 

אחרי ירידה של 30% במדד האייבקס הספרדי מתחילת השנה,הרגולטור במדינה החליט לאסור למשך 3 חודשים  למכור פוזיציות שורט על כל המניות בבורסה. מדובר על אסטרטגיה לפיה שחקן כלשהו מהמר על נפילת ערך של נכס מסויים מבלי שהוא מחזיק בו.

 

בתוך כך, ראש ממשלת איטליה, מריו מונטי אמר היום בפגישתו עם ולאדימיר פוטין כי המשבר הכלכלי באירופה ובאיטליה בפרט מכריח את איטליה לחזק את הקשר שלה עם רוסיה.

 

המיתון בספרד הוחרף בשלושת החודשים שהסתיימו ביוני לאחר שצעדי הצנע הקשים ביותר בהיסטוריה הדמוקרטית של המדינה הובילו את המדינה לרבעון שלישי ברציפות של התכווצות בכלכלה, כך לפי הבנק המרכזי במדינה.

 

כלכלת ספרד התכווצה ב-0.4% ברבעון השני בהשוואה לרבעון הראשון, אז הצמיחה ירדה ב-0.3%. התמ"ג צלל ב-1% בהשוואה לשנה שעברה, כך הודיע הבנק המרכזי בהערכה החודשית שפרסם היום במדריד.

 

"יש לנו נזילות שתספיק לשלושה חודשים בלבד", כך התוודה אתמול בכיר בצוותו של ראש ממשלת ספרד בפני היומון "לה ונגוארדיה". לדברי הבכיר, לממשלה יש רשת ביטחון מצומצמת ביותר שתסייע לה לצלוח בקושי את "50 הימים הארורים הבאים" - המועד שקבע בית המשפט החוקתי של גרמניה להכרעה אם הרחבת קרן החילוץ האירופית כך שתוכל לקנות חובות של מדינות במשבר עולה בקנה אחד עם החוקה הגרמנית.

 

בורסת פרנקפורט בורסת פרנקפורט צילום: בלומברג

 

בניסיון להרגיע את החששות לגבי כלכלת ספרד, שר האוצר של גרמניה, וולפגאנג שויבלה אמר כי הוא בטוח שכלכלת ספרד תאושש אחרי קיצוצים כואבים.

 

באותו הראיון לעיתון בילד-זיטונג אמר הזהיר שויבלה את הממשלה החדשה ביוון כי היא חייבת להגביר את המאמצים לעמוד בתנאי החילוץ הבינלאומי. "אם יש עיכובים, יוון חייבת לפצות עליהם", הזהיר שויבלה לקראת הגעת חברי הטרויקה מחר לאתונה כדי לבחון את המצב הפיננסי במדינה. 

 

ראש ממשלת יוון, אנטוניס סמאראס אמר לנשיא ארה"ב לשעבר אשר מבקר ביוון כי מדינתו מתמודדת עם משבר כלכלי דומה לזה שהתמודדה איתו ארה"ב בשנות ה-30.

 

הרשויות בארה"ב לא הזהירו את הרגולטורים בבריטניה לגבי מניפולציה בריבית הליבור במהלך המשבר הכלכלי ב-2008, כך לפי מסמכים שפורסמו ביום שישי על ידי הבנק המרכזי בבריטניה. האימיילים שפרסם הבנק המרכזי שפכו אור על שיחות בין מרווין קינג, נגיד הבנק המרכזי בבריטניה ובין טימותי גייתנר, שר האוצר האמריקאי, שהיה בזמנו יו"ר הפד בניו יורק.

בטל שלח
    לכל התגובות
    x