בלעדי לכלכליסט
טדי שגיא מתחרה בדיין: הגיש הצעה לרכישת מניות דלק קידוחים מסיטי
שגיא הגיש לבית המשפט המחוזי הצעה מחייבת לרכישת 12% מהאחזקות בחברה תמורת 62.7 מיליון דולר; אמיר דיין חתם עם סיטיגרופ על רכישת המניות תמורת 57 מיליון דולר, אך בית המשפט הוציא צו מניעה זמני לעסקה
- תשובה נפגש עם דיין בניסיון לרכוש את המניות בחזרה
- אמיר דיין מנצל את המשבר: רוכש מסיטיבנק 12% מדלק קידוחים
- סיטי יוצא למימוש בטחונות דלק קידוחים בחצי מיליארד שקל
ההצעה של שגיא הוגשה לבית המשפט המחוזי בתל אביב, לסיטי ולקבוצת דלק של יצחק תשובה, שמחזיקה בשליטה בדלק קידוחים. ההצעה שהגיש שגיא היא מחייבת, במזומן ובאישור בית המשפט.
מימין: בעל השליטה בקבוצת דלק יצחק תשובה ואמיר דיין צילומים: עמית שעל, Alexander Korner
שגיא יבצע את העסקה באמצעות גלוב אינבסט לימיטד שבבעלותו. הוא לא מתנה את העסקה בבדיקות נאותות או מימון בנקאי אלא במזומן ותוך יומיים של עסקים.
טדי שגיא צילום: אוראל כהן
דיין, עם זאת, חתם עם סיטי על רכישת המניות תמורת 57 מיליון דולר ובכפוף לאישור בית המשפט שהוציא צו מניעה זמני לעסקה לבקשת קבוצת דלק. זו טענה כי הירידות במניה נבעו מכוח עליון וממשבר הקורונה, וכי סיטי נהגה באגרסיביות לממש את הבטחון של המניות שניתנה עבור הלוואה שיתרתה 57 מיליון דולר.
ההצעה של שגיא גבוהה ב-5.7 מיליון דולר מזו של דיין וככל הנראה הועברה גם לסיטי.



