$
המזרח התיכון

השליט הקטארי מעוניין באי היווני של משפחת אונסיס

לפי התקשורת הערבית, שיח' חמד בן ח'ליפה א-ת'אני מתעניין באי סקורפיוס, שהתפרסם כשהיה בבעלותו של איל ההון היווני אריסטוטל אונסיס. שוויו מוערך ב-200 מיליון דולר

דורון פסקין 21:1608.09.11

לפי ידיעות בתקשורת הערבית, השליט הקטארי שיח' חמד בן ח'ליפה א-ת'אני מתעניין ברכישת אי יווני. לפי הדיווחים, חמד מתעניין בעיקר באי סקורפיוס שהתפרסם בעבר כשהיה בבעלותו של איל ההון היווני אריסטוטל אונסיס. מדובר באי יווני קטן הממוקם בים היוני בסמוך לאי לפקדה.

 

בשל המשבר הכלכלי הקשה בו היא נתונה, מציעה יוון למשקיעים לרכוש איים שבתחומה. יצוין כי רק חלק קטן מהאיים בתחומי יוון מאוכלסים.

 

לפי הדיווחים, השליט הקטארי שהה באחרונה בים היוני על היאכטה שלו כדי להתרשם מקרוב מסקורפיוס. הוא ככל הנראה התרשם לחיוב. האי הזה נחשב לאחד היפים ביותר באזור ומחירו מוערך בכ-200 מיליון דולר.

 

האי סקורפיוס. נחשב לאחד מהיפים באזור האי סקורפיוס. נחשב לאחד מהיפים באזור

 

יודגש כי קטאר הפכה שחקן חשוב בניסיונות להצלת המשק היווני ממצוקותיו. לפני ימים אחדים החליטה ממשלת קטאר להזרים 500 מיליון יורו לבנק יווני חדש שהוקדם לאחר מיזוג שני בנקים מקומיים.

 

הכניסה של קטאר למגזר הבנקאות היווני אינה מפתיעה ונראה כי היא חלק ממדיניות כוללת לגבי יבשת אירופה. הקטארים מעוניינים לחזק את קשריהם עם גוש היורו בשל רצונם להפוך לספק גז טבעי מוביל במהלך השנים הקרובות.

 

דורון פסקין הוא מנהל אגף המחקר בחברת אינפו פרוד מחקרים (המזה"ת) www.infoprod.co.il

בטל שלח
    לכל התגובות
    x