$
כלכלה ומדיניות

לגארד: קרן המטבע תוריד את תחזית הצמיחה עקב היחלשות הכלכלה העולמית

התחזית הנוכחית עומדת על 3.5%, ולדברי יו"ר הקרן גם "התחזית הנמוכה יותר תהיה תלויה בכך שיבוצעו הפעולות הנכונות"

בלומברג 12:5406.07.12
קרן המטבע הבינלאומית תוריד את הערכת הצמיחה העולמית שלה השנה עקב החולשה בהשקעות, במשרות ובייצור באירופה, ארה"ב, ברזיל, הודו וסין, כך אמרה ראש הקרן כריסטין לגארד.

 

"תחזית הצמיחה העולמית תהיה נמוכה משחשבנו לפני שלושה חודשים", אמרה היום (ו') לאגארד בראיון בטוקיו, "וגם התחזית הנמוכה יותר תהיה תלויה בכך שיבוצעו הפעולות המדיניות הנכונות". ההודעה על התחזית החדשה תצא בעוד 10 ימים, לאחר פרסום הערכה של 3.5% באפריל, היא אמרה.

 

 

בורסת סאו פאולו. גם כלכלת ברזיל סובלת בורסת סאו פאולו. גם כלכלת ברזיל סובלת צילום: בלומברג

 

הורדות הריבית בסין ובאירופה אתמול והגברת תוכנית רכישת הנכסים של הבנק המרכזי של אנגליה מבליטות את שבריריות ההתאוששות העולמית, שכן אמצעי צנע וחובות גדולים מכבידים על המדינות המתועשות. לגארד מקדמת הקמת איחוד פיסקאלי באירופה כדי לתמוך בצמיחה וביציבות הפיננסית, בעוד מדינות כמו יוון עדיין מתקשות להגיע לאיזון.

 

"השווקים המתעוררים המרכזיים", כלומר ברזיל, סין והודו, מראים סימני האטה, אמרה לגארד. יחד עם רוסיה, שלוש המדינות הללו יהיו אחראיות ליותר מ-20% מכלכלת העולם השנה, לפי נתוני קרן המטבע הבינלאומית.

 

"למרבה הצער, בחודשים האחרונים התחזית נעשתה מדאיגה יותר", אמרה לגארד, "האינדיקטורים רבים של הפעילות הכלכלית הידרדרו, בהם השקעה, תעסוקה וייצור. ולא רק באירופה ובארה"ב". קרן המטבע הבינלאומית כבר הורידה את תחזית הצמיחה בארה"ב ל-2% מ-2.1% באפריל.

 

בטל שלח
    לכל התגובות
    x