המילואימניק שבנה לבדו כלי ליצירת אפליקציות ב-AI מוכר את החברה לוויקס ב-80 מיליון דולר
החברה, BASE 44 שהוקמה לפני חצי שנה על ידי מאור שלמה בהשקעה של כמה עשרות אלפי שקלים, מאפשרת לכל אחד לבנות אפליקציה או משחק באמצעות שיחה עם AI. סכום העסקה יגדל בהתאם לעמידה ביעדי הכנסות
WIX הישראלית רוכשת סטארט אפ של איש אחד - BASE 44 של מאור שלמה - ב-80 מיליון דולר. הסכום עשוי לגדול ככל שהחברה תעמוד ביעדי הכנסות שנקבעו עד 2029.
BASE44 מרכז עניין רב בחודשים האחרונים בקהילת המתכנתים וה-AI בישראל ומחוץ לה בזכות כלי אינטואיטיבי ופשוט שבנה מתכנת אחד בן 31 לאחר שהשתחרר משירות מילואים ממושך אליו גויס ב-7 באוקטובר. כעת הוא רושם אקזיט מהיר, בתוך חצי שנה בלבד מאז הקמת החברה וכשהוא בעל המניות היחיד. בחברה מועסקים 6 עובדים בלבד שגויסו רק בחודש האחרון. עד לאחרונה שלמה עבד לבדו בחברה.
הכלי שבנה שלמה, בהשקעה של כמה עשרות אלפי שקלים, מאפשר בניית אפליקציה או משחק ללא צורך בידע או הבנה בתכנות, רק באמצעות כתיבת פרומפט מילולי פשוט כמו ב-CHAT GPT. בתוך חודשים ספורים צבר שלמה בסיס של יותר מ-100 אלף משתמשים וחתם גם על שיתופי פעולה עסקיים עם חברות הייטק ישראליות ובהן ETORO וסימילרווב.
בשיחה עם כלכליסט אמר שלמה על המכירה: "אין התאמה טובה יותר מזו. Wix היא כנראה החברה היחידה שיכולה לאפשר לנו להגיע להיקפים ולתפוצה שאנחנו שואפים אליהם, מבלי לפגוע בקצב הפיתוח שלנו, ואולי אף להאיץ אותו. השוק שלנו עצום, ויש לו פוטנציאל להחליף קטגוריות שלמות של תוכנה, פשוט כי המערכת מאפשרת לאנשים ליצור תוכנה בעצמם במקום לרכוש אותה".
למרות גילו הצעיר זה לא הסטארט אפ הראשון שלו. עד לפרוץ המלחמה שימש שלמה כמנכ"ל חברת הסטארט אפ EXPLORIUM שפיתחה כלי חיזוי מבוססי ביג דאטה אותו הקים עם שני שותפים ב-2017. מדובר בסטארט אפ בוגר יחסית שמעסיק יותר מ-100 עובדים וגייס עד היום כ-125 מיליון דולר, רובם בהובלת קרן אינסייט.
עבור WIX , שהיא בבסיסה סוג של BASE 44 להקמת אתרי אינטרנט, מדובר במהלך כמעט הכרחי לאור טלטלת ה-AI. מעתה תוכל החברה לשלב את הפתרון של BASE44 בכלים שלה ולאפשר ללקוחות בנייה מהירה של אפליקציות.
את אקספלוריום הקים שלמה בגיל 24 בלבד מיד אחרי שהשתחרר משירות ארוך בחיל המודיעין. אחרי שחזר מהמילואים בסוף 2024 הוא לא שב לאקספלוריום אלא פנה להקמת BASE44 כשהוא לא בונה אותה כלל כחברה בשלב הראשון, אלא כמעין פרויקט צד שבכלל התחיל בטיול שאחרי המילואים.
לפי הנתונים שפירסם שלמה ברשתות החברתיות לינקדאין ו-X שם הוא מאוד פעיל, כחצי מהמשתמשים מגיעים מארה"ב, רבע מישראל והיתר משאר העולם. לפני כשבועיים עידכן שלמה כי במאי רשמה החברה רווח של 189 אלף דולר שהיה אפילו גבוה מהציפיות שלו ל-100 אלף דולר. וויקס עצמה הייתה חברה הפסדית עד לא מכבר אף שהכנסותיה כבר היו גבוהות ממיליארד דולר.
BASE44 אינה היחידה בתחום ויש לה מתחרות בולטות כגון LOVBABLE השוודית והן שייכת לעולם החדש שמכונה "Vibe Coding". מדובר בגישה שמחליפה את הפיתוח המסורתי (מבוסס כתיבת קוד) בפיתוח מונחה כוונה, בו המשתמש מנסח מה הוא רוצה והפלטפורמה מבוססת AI מבצעת - מבלי שהוא צריך לכתוב שורת קוד אחת.
Base44 מספקת ממשק אוטומטי מבוסס שיחה, שמאפשר למשתמש להתמקד רק במה שהוא רוצה לבנות, בעוד המערכת דואגת לכל הצדדים הטכניים מאחורי הקלעים – כולל יצירת מסדי נתונים, הגדרת הרשאות ופריסת המערכת. גישה זו מאפשרת גם למי שאין לו רקע טכנולוגי ליצור אפליקציות ותוכנות מוכנות לשימוש, בקלות ובמהירות.
ב-WIX מעריכים כי לרכישה תהיה השפעה זניחה על ההכנסות וההזמנות ל-2025, אך היא תרשום הוצאה של 25 מיליון דולר על שכר ותגמול הוני לעובדי BASE44 במהלך השנה. כמו חברות תוכנה ואינטרנט רבות גם WIX מרגישה היטב את רעידת האדמה של AI וכבר עם פרסום הדוחות הכספיים האחרונים לרבעון הראשון של 2025 הכריזה על מספר מוצרים בתחום. הראשון הוא Wixel – פלטפורמה חדשה לעיצוב ויזואלי עצמאי מבוססת AI.
״החתימה נקבעה לשישי בבוקר בו התחילה המלחמה עם איראן״
"עורכי הדין סגרו ביום חמישי בלילה את כל פרטי הסכם הרכישה והחתימה נקבעה לשישי בבוקר בו התחילה המלחמה עם איראן", מתאר מאור שלמה בשיחה עם כלכליסט את הסביבה העסקית הבלתי אפשרית של ישראל. ועם זאת, וויקס ו-BASE44 יוצאות לדרך משותפת, כאשר המחשבה היא הרבה מעבר להוספת עוד פיצ'ר למוצרים של וויקס, "אני כבר עובד של וויקס, אבל נישאר עם המותג והמוצר הנפרד כדי לממש את החזון שלנו שיכול להפוך לחלוטין את עולם התוכנות הארגוניות. יש פה הזדמנות לבנות משהו כחול-לבן שבאמת מזיז את המחט וזה אירוע נדיר בתוכנה", ממשיך שלמה.
"זה נכון שהתחלתי את החברה כסוג של פרויקט צדדי, אבל אם נצליח לממש את החזון, כל בן אדם וכל ארגון יוכלו לבנות לעצמם את התוכנות שהם צריכים כדי לפתור את הכאב הספציפי שלהם. זה יוכל להיות גם מערכת ניהול פרויקטים וגם מערכת לניהול קשרי לקוחות וכבר ראינו את הלקוחות שלנו, פרטיים ועסקיים, בונים את זה באמצעות BASE44 בלי כל ידע בתכנות. למרות שהתקדמנו מאוד מהר וכבר הגענו לקצב הכנסות של כמה מיליוני דולרים והיינו רווחיים מהיום הראשון, הבנתי שכדי להיות בליגה של הגדולים חייבים לחברו למישהו. השוק זז מאוד מהר והמכירה מגדילה את הסיכוי שלנו להצליח. היו הרבה מתעניינים, אבל הרגשנו שוויקס הכי מתאימים לנו ב-DNA".
גם ניר זוהר, נשיא וויקס, מציין בשיחה עם כלכליסט כי החברה בדקה כמה מועמדות נוספות, אבל הגיעה למסקנה שלמרות שBASE44 קטנה כיום לעומת המתחרות Loveable ai ו -Bolt ai הגישה שלה נכונה יותר.
לדברי המנכ"ל והמייסד המשותף, אבישי אברהמי, "Wixel תעשה לעיצוב מה ש-Wix עשתה לבניית אתרים – תשים את השליטה היצירתית בידי כל אחד". בנוסף, הושק העוזר האישי Astro, שמסייע למשתמשים בניווט בתוך הפלטפורמה ומעודד שימוש בכלים מתקדמים יותר.